



اخلاق زیستی، ژنتیک و ورزش
Bioethics, Genetics and Sport
Abbas Ali Gaeini , PhD , Fahimeh kazemi , PhD
کتاب اخلاق زیستی، ژنتیک و ورزش را سیلویا کامپورسی و مایک مکنامی، دو مقام برجسته جهانی مسلط بر مسائل «اخلاق و فنّاوری زیستی در ورزش» نوشتهاند. مطالب این کتاب برای کسانی که به اصول اخلاقی ورزش، اخلاق زیستی، یا عملکرد ورزشی علاقه دارند، جذاب است. این کتاب دو بخش و ده فصل دارد: بخش اول درباره «ژنتیک، پزشکی ورزشی و علوم ورزشی»، و بخش دوم درباره «تقویت ژن، ژندرمانی و ملاحظات اخلاقی طبقهبندیها در ورزش» است. تلاش شده است محتوای کتاب به گونهای تدوین شود که برای نوآموزان آموزنده و جالب و برای کارشناسان جذاب و برانگیزاننده باشد.
پیشرفت در ژنتیک و فنّاوریهای زیستی مرتبط تأثیر عمیقی بر ورزش دارد و سؤالات اخلاقی مهمی را در مورد محدودیتها و امکانات بدن انسان مطرح میکند. این کتاب با تکیه بر مطالعات موردی واقعی و مبتنی بر شواهد علمی دقیق، نقدی اخلاقی از شیوههای فعلی ارائه میکند و مباحث مشترک ژنتیک، اخلاق و ورزش را بررسی میکند.
نویسندگان این کتاب از مقامات برجسته جهان در زمینه «اخلاق فنّاوری زیستی در ورزش» هستند. آنها در این اثر، مفاهیم فلسفی آخرین پیشرفتهای علمی و دادههای فنّاورانه را مطرح و بررسی میکنند. این کتاب با تفکیک واقعدادهها از افسانههای رایج و علمی ـ تخیلی، موضوعات مهمی مانند مبنای ژنتیکی عملکرد ورزشی و نقش آزمایش ژنتیکی در شناسایی و توسعه استعدادها را پوشش میدهد، و نیز در ده فصل بحثهای جاری پیرامون موضوعاتی مانند تغییر رابطه بین ژنتیک، پزشکی ورزشی و علوم ورزشی، افزایش ژن، فناوری انتقال ژن، دوپینگ و ورزش ناتوانی را مطرح میکند. در بیش از یک دهه اخیر، این اولین کتابی است که در مورد این موضوع مهم منتشر شده است. این اثر، کتابی است جذاب برای علاقهمندان به اخلاق ورزشی، اخلاق زیستی یا عملکرد ورزشی.
فهرست اختصارها
مقدمه
تشکر و قدردانی
بخش اول: ژنتیک، پزشکی ورزشی و علوم ورزشی
فصل اول: ماهیت ژنتیک و جایگاه آن در پزشکی و ورزش
فصل دوم: نقش آزمون ژنتیک در ورزش
فصل سوم: آزمون ژنتیک ویژۀ استعدادیابی و پرورش استعداد
فصل چهارم: بانک زیستی در ورزش: نظارت و اصول اخلاقی
فصل پنجم: انتقال ژن، تقویت ژن و دوپینگ ژن: تفکیک علم از تخیل علمی
بخش دوم: تقویت ژن، ژندرمانی و ملاحظات اخلاقی طبقهبندیشده در ورزش
فصل ششم: تقویت، دوپینگ و روحیه ورزشی
فصل هفتم: مطالعۀ موردی تقویت ژن: انتقال ژن ویژۀ افزایش تحمل درد ...
فصل هشتم: واجد شرایط بودن ورزشکاران زن مبتلا به هایپرآندروژنیسم ...
فصل نهم: ناتوانیهای مادرزادی و اکتسابی تا چه اندازه در موفقیتهای ...
فصل دهم: بازآرایی مفهوم رقابت زیستی در جامعه از راه ورزش
سخن آخر
واژهنامه
نمایه
کتاب حاضر برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترای رشتۀ فیزیولوژی فعالیت ورزشی ترجمه شده است و دانشجویان رشتههای علوم زیستی، علوم پایه، علوم پزشکی و علوم ورزشی نیز میتوانند در چارچوب دروس 2 واحدی «ژنتیک فعالیت ورزشی»، «بیوشیمی فعالیت ورزشی» و «متابولیسم فعالیت ورزشی» از آن استفاده کنند. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقهمندان نیز از آن بهرهمند شوند.
نظر شما :