مبانی مالی اسلامی
Fundamentals of Islamic Finance
طی دهههای اخیر مباحث مالی اسلامی رشد پایدار و قابل توجهی در کشورهای اسلامی و غیراسلامی یافته است؛ از جمله دلایل این رشد عبارتاند از: افزایش جمعیت مسلمانان جهان، دغدغۀ آنان نسبت به رعایت مسائل شرعی در بازارهای مالی، و آسیبپذیری کمتر نهادها و ابزارهای مالی اسلامی در مواجهه با بحرانهای مالی.
در این کتاب ابتدا اهداف، اصول و نگرشهای مختلف به مباحث مالی اسلامی و سپس ارکان نظام مالی اسلام شامل بازارها، ابزارها و نهادهای مالی اسلامی تبیین میشود. در ادامه، چارچوبی جهت ارزیابی ابزارهای مالی اسلامی ارائه میشود که شامل تبیین رهیافتهای موجود در طراحی ابزارهای مالی اسلامی و بیان الزامات و مؤلفههای مهم در ارزیابی این ابزارهاست. در نهایت، نحوۀ ارزیابی فقهی- اقتصادی ابزارهای مالی اسلامی با تفصیل بیشتری تبیین شده است.
پیشگفتار
فصل اول: اصول نظام مالی اسلامی
فصل دوم: ارکان نظام مالی اسلامی و یکپارچگی آنها
فصل سوم: چارچوب ارزیابی ابزارها و محصولات مالی اسلامی
فصل چهارم: ارزیابی فقهی ابزارهای مالی (آشنایی با اصول و ضوابط عمومی)
فصل پنجم: ارزیابی فقهی ابزارهای مالی (آشنایی با ضوابط اختصاصی)
فصل ششم: اصول و معیارهای اقتصادی ارزیابی ابزارهای مالی اسلامی
منابع
کتاب حاضر به عنوان منبع اصلی درس «فقه و حقوق بازارهای مالی» در مقطع کارشناسی ارشد به ارزش 2 واحد تدوین شده است. این کتاب همچنین میتواند برای دانشجویان رشتههای مدیریت مالی، مهندسی مالی و مدیریت ریسک، حقوق مالی، اقتصاد و حسابداری سودمند باشد. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقهمندان نیز از آن بهرهمند شوند.
نظر شما :