شاعران حوزه ادبی خراسان: عنصری، منوچهری دامغانی، فرخی سیستانی، مسعود سعد

The Poets of the Literary Territory of Khorasan: ’Onsori, Manuchehri-ye Damghani, Farrokhi-ye Sistani, Mas’ud-e Sa’d

نویسنده (ها) : دکتر محمد غلامرضایی
Mohammad Gholamrezaei , PhD
ناشر : سمت
آخرین بروزرسانی : ۱۸ آبان ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : اسفند ۱۴۰۰
شابک : 978-600-02-2540-7
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۱٬۶۱۰٬۰۰۰ ریال

کتاب شاعران حوزه ادبی خراسان که برای تدریس در درسی به همین نام تدوین شده است مشتمل است بر فصل‌‌‌هایی در کتاب‌شناسی مختصر چهار شاعر بزرگ دوره غزنویان و معرفی آنان و چهل قصیده از عنصری بلخی، فرخی سیستانی، منوچهری دامغانی، و مسعود سعد سلمان و سه مسمّط از منوچهری همراه با شرح. در شرح اشعار کوشش شده است که متناسب با فضای کلاس درس، به واژه‌شناسی، موضوعات فنی و ادبی متن، و جای‌جای به معانی ابیات توجه شود، ضمن آنکه در موارد لازم، توضیحاتی اسطوره‌ای، تاریخی و جغرافیایی و ... نیز از نظر دور نمانده است. نقل تمام ابیات هر قالب، بیان مقدمه‌گونه‌ای در آغاز هر شعر، و وجود فهرست راهنمای اشعار از دیگر ویژگی‌های این کتاب است.

پیشگفتار

بخش اول: تاریخ ادبیات عصر غزنوی
فصل اول: دورنمای تاریخی
فصل دوم: ادبیات در عصر غزنوی
فصل سوم: شاعران مورد بحث ما
فصل چهارم: کتاب‌شناسی و معرفی برخی از منابع

بخش دوم: اشعار شاعران (همراه با شرح)
فصل اول: عنصری
فصل دوم: فرخی سیستانی
فصل سوم: منوچهری دامغانی
فصل چهارم: مسعود سعد سلمان

منابع
راهنمای شرح

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی برای درس «متون نظم (3): شاعران حوزه ادبی خراسان» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.