دکتر محمد غلامرضایی درگذشت

به گزارش روابط‌عمومی «سمت»، دکتر محمد غلامرضایی از اساتید نامدار و نویسندگان آثار «سمت» دار فانی را وداع گفت.
دکتر محمد غلامرضایی درگذشت

سازمان مطالعه و تدوین (سمت) با نهایت اندوه درگذشت استاد دکتر محمد غلامرضایی یکی از برجسته‌ترین استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی و از مؤلفان سمت را به خانوادۀ محترم ایشان، جامعۀ دانشگاهی، و همۀ هموطنان عزیز تسلیت عرض می‌کند. معرفی استاد به قلم خود ایشان: «محمد غلامرضایی به سال ۱۳۳۱ش، در خورِ بیابانک در استان اصفهان به دنیا آمد. دورۀ ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود و در یزد گذراند و به سال ۱۳۴۹ در رشتۀ زبان و ادب پارسی در دانشسرای عالی تهران پذیرفته شد. در سال ۱۳۵۳ به دورۀ فوق‌لیسانس پژوهشکدۀ فرهنگ ایران راه یافت و در سال ۱۳۵۵ در دورۀ دکتری ادب پارسی در دانشگاه تهران پذیرفته شد و به سال ۱۳۵۹ از پایان‌نامۀ دکتری خود دفاع کرد. وی از آغاز مهرماه ۱۳۵۷ به عضویت هیأت‌علمی دانشگاه تربیت معلم تهران- دانشگاه خوارزمی فعلی- درآمد و مأمور خدمت در شعبۀ آن دانشگاه در یزد –به نام دانشسرای عالی یزد- شد. این مؤسسه- که به دانشگاه تربیت معلم یزد تغییر نام داده بود- در سال ۱۳۷۰ با دانشگاه تازه‌تأسیس یزد ادغام و اعضای هیأت‌علمی آن به دانشگاه یزد انتقال یافتند. دکتر غلامرضایی از سال ۱۳۷۸ به دانشگاه شهید بهشتی تهران منتقل و در سال ۱۳۸۹ به تقاضای خود بازنشسته شد. وی بخشی مهم از درس‌های دوران‌های لیسانس و فوق لیسانس و دکتری را تدریس کرده است. علاوه بر دانشگاه‌های مذکور در دانشگاه‌های دیگر از جمله تربیت مدرس، الزهرا، شهید چمران اهواز، سمنان و ایلام و زنجان نیز در دوره‌های فوق لیسانس و دکتری تدریس کرده است. دکتر غلامرضایی از دوران دانشجویی با جمعی از استادان و پژوهشگران مرتبط بوده و با آنان همکاری کرده است. به همین علت به کارهای پژوهشی علاقه‌مند است. وی بیش از ۴۵ پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد و دکتری را راهنمایی و حدود ۲۰۰ مقاله و مدخل در مجله‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی و مجموعه‌ها و دانشنامه‌ها چاپ کرده است. همچنین دوازده کتاب تحقیقی از او چاپ شده و سه کتاب آمادۀ چاپ دارد.»

از میان آثار ارزشمند ایشان، کتاب‌های سبک شناسی نثر فارسی، سبک‌شناسی تفصیلی نثر فارسی، و شاعران حوزۀ ادبی خراسان در سازمان مطالعه و تدوین انتشار یافته است. کتاب سبک‌شناسی تفصیلی نثر ایشان در سال ۱۴۰۱ در نخستین جشنوارۀ کتاب درسی دانشگاهی سمت به عنوان اثر برگزیدۀ سال ۱۴۰۱ انتخاب شد.

کلید واژه ها: سازمان سمت دکتر محمد غلامرضایی سبک شناسی نثر پارسی سبک شناسی تفصیلی زبان و ادبیات فارسی

( ۱۰ )