برگزاری یک کرسی علمی ـ ترویجی در «سمت»؛

نقد هم‌آیندیِ اقتدارگرایی پزشکی و امنیت‌گرایی حقوقی در سیاست‌گذاری سلامت
برگزاری یک کرسی علمی ـ ترویجی در «سمت»؛

به گزارش روابط ‌عمومی «سمت»، «سازمان مطالعه و تدوین» روز هفدهم خرداد‌ماه یک کرسی علمی ـ ترویجی با موضوع «نقد هم‌آیندیِ اقتدارگرایی پزشکی و امنیت‌گرایی حقوقی در سیاست‌گذاری سلامت» با ارائه دکتر مهدی خاقانی اصفهانی برگزار کرد.

دکتر خاقانی، عضو هیئت‌‌علمی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی «سمت»، ضمن تبیین مفاهیم اقتدارگرایی پزشکی و امنیت‌گرایی کیفری، اقتدارگراییِ حقوقی را به واسطۀ رسمیت‌دادن به اقتدار قهری حاکمیت با موجه‌نماییِ عدالت کیفری، پشتوانه ناعادلانۀ تحدید آزادی‌ها با توجیهات سلامت عمومی دانست و ابراز داشت درمان به مثابه کیفر، نمود متقابلی از توجیهات پزشکی برای اقتدارگراییِ کیفری است. این عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیق و توسعه افزود که هم‌آیندیِ اقتدارگرایی در دو قلمرو کیفری و پزشکی، بحران‌های پی‌آیندِ این دو را تشدید می‌کند و حل مسائل بدخیمِ سیاستیِ سلامت را به چالشِ سوءاستفاده متقابل حقوق جزا و حقوق سلامت از هم سوق می‌دهد. شایان ذکر است دکتر فروزان اکرمی، پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر جمشید غلاملو، استادیار حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشگاه تهران و دکتر آناهیتا سیفی، استادیار حقوق بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی، ناقدان این کرسی بودند.

به زودی فایل این کرسی در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.

کلید واژه ها: نشست علمی کرسی علمی ترویجی دکتر مهدی خاقانی اصفهانی هم‌آیندی اقتدارگرایی پزشکی امنیت‌گرایی حقوقی در سیاست‌گذاری سلامت سلامت سیاست‌گذاری سلامت حقوق جزا حقوق سلامت پزشکی حقوق کرسی دکتر فروزان اکرمی دکتر جمشید غلاملو دکتر آناهیتا سیفی

( ۱ )