اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) سیاست به مثابه صراط

تاریخ انتشار : اردیبهشت ۱۴۰۲
شابک : 978-964-530-823-8
مرحله تولید : تجدید چاپ
برگزیده : رتبه سوم ششمین جشنواره بین‌المللی فارابی، ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، 1391 و شایسته تقدیر سی‌امین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، 1391 ، شایسته تقدیر بیست و یکمین دوره کتاب برتر دانشگاهی ، 1391و برگزیده اولین جشنواره بین‌المللی امام خمینی (ره) ، 1392
قیمت : ۲٬۲۰۰٬۰۰۰ ریال

علم سیاست و اندیشه سیاسی همواره با استعاره‌ای محوری عجین بوده است. سیاست همچنان به گونه‌های متفاوتی تعریف می‌شود. هر رهیافتی اعم از هنجاری، رفتارگرایی، فمینیسم، گفتمان و جز آن تعریفی متمایز و ویژه از سیاست ارائه می‌دهد. استعاره صراط، نخست تعریفی از سیاست، و الگویی برای تجزیه و تحلیل سیاسی به دست می‌دهد؛ سپس در بومی‌سازی علم سیاست در ایران و جهان اسلام کاربرد پیدا می‌کند؛ در مرحله سوم به تولید اندیشه سیاسی مبتنی بر صراط و به فهم اندیشه تولیدشده می‌پردازد. چهارم زبان سیاسی خاص مسلمانان مبتنی بر صراط را تولید کرده و می‌کند؛ و در نهایت به مثابه الگویی الهام‌بخش برای توسعه و پیشرفت اسلامی و غلبه بر عقب‌ماندگی مزمن نقش‌آفرینی می‌کند. در یک مطالعه موردی اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) به عنوان قوی‌ترین متفکر سیاسی اسلام معاصر و یکی از اثرگذارترین متفکران جهان در آستانه قرن بیست‌و ‌یکم بر مبنای صراط بررسی شده است.

پیشگفتار
فصل اول: چهارچوب مفهومی
بخش اول: استعاره و اندیشه‌ورزی
بخش دوم: زبان سیاسی اسلام
بخش سوم: مباحث نظری صراط در قرآن کریم
بخش چهارم: استعاره صراط و مفهوم غایت در اندیشه سیاسی اسلام
فصل دوم: صراط در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)
بخش اول: زبان سیاسی امام خمینی (ره)
بخش دوم: چهارچوب و دستگاه معنی‌شناختی «راه» در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)
بخش سوم: صراط (راه) در اندیشه‌ورزی سیاسی امام خمینی (ره)
نتیجه‌گیری
منابع فارسی
منابع عربی
منابع انگلیسی

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علوم سیاسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)» به ارزش 2 واحدتدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.