آشنایی با اطلاعات و ارتباطات

شابک : 978-964-530-959-4
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱٬۱۲۰٬۰۰۰ ریال

اطلاعات و ارتباطات اصطلاحاتی هستند که در جامعه امروزی فراگیر شده‌اند و به قدری با آن مواجه می‌شویم که معمولاً به مفهوم و تعریف آن نمی‌اندیشیم؛ اما مفهوم این دو اصطلاح، به ویژه اطلاعات، در رشته‌های مختلف به شیوه‌های متفاوتی تبیین شده است. از دهه 1940 به بعد، نظریه‌های متفاوتی در حوزه اطلاعات و ارتباطات ظهور کرده که گاه در ماهیت و اهداف، تفاوتهای زیادی با هم دارند. انقلاب اطلاعاتی که در قرن بیستم آغاز شد و به تدریج سرعت گرفت جامعه صنعتی را به «جامعه اطلاعاتی» تبدیل کرده است. در جامعه اطلاعاتی ابعاد زمانی و مکانی کم‌رنگ و تعاملات انسانی بیش از پیش تقویت می‌شود. در این کتاب موضوعاتی از قبیل تأثیر اطلاعات بر جوامع، اقتصاد اطلاعات، اخلاق اطلاعات، خط‌مشیهای اطلاع‌رسانی، شبکه‌های اجتماعی و آینده اطلاعات و ارتباطات بررسی و تحلیل شده است.

پیشگفتار

فصل اول: مفاهیم بنیادی اطلاعات و ارتباطات
فصل دوم: نظریه‌های اطلاعات و ارتباطات
فصل سوم: تأثیر اطلاعات بر ساختارهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه
فصل چهارم: اقتصاد اطلاعات
فصل پنجم: جامعه اطلاعاتی و زیرساختهای آن
فصل ششم: اخلاق اطلاعات
فصل هفتم: خط‌مشیهای اطلاع‌رسانی
فصل هشتم: جایگاه و پیامدهای شبکه‌های اجتماعی در ارتباطات
فصل نهم: آینده‌ اطلاعات و ارتباطات در عصر رقومی

واژه‌نامه
نمایه

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی در مقطع کارشناسی به عنوان یکی از منابع اصلی درس «آشنایی با اطلاعات و ارتباطات» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امیداست علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.