آشنایی با علوم اسلامی : کلام ، فلسفه ، عرفان

مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۹۲۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

کتاب آشنایى با علوم اسلامى: کلام، فلسفه، عرفان که به منظور معرفى سه علم مهم از علوم اسلامى تدوین شده است، در بررسى هر علم، نخست کلیاتى همچون تعریف، موضوع، فایده و روش علم را طرح مى‌‏کند تا پیش از ورود به مسائل مهم آن، دورنمایى از علم ارائه گردد و دانش‌‏پژوه با جغرافیاى بحث آشنا شود. یکى از ویژگیهاى این کتاب ارائه تاریخچه مختصر پیدایش علم کلام، فلسفه و عرفان در جهان اسلام و نیز تاریخ پیدایى فرقه‏‌ها و مکتبهاى مختلف است. نویسنده تلاش کرده تا در مورد هر مکتب، مبانى و آراى مهم آن را ذکر کند و مشخصه‏‌هاى اصلى آن مکتب را برشمارد. بیان روشن و به دور از پیچیدگى، استفاده نکردن از اصطلاحات فنى، تکیه بر آراى مشهور و استفاده نکردن از آراى مشکوک، ذکر منابع دست اول در قسمت یادداشتها، انتقال مباحث پیچیده‏‌تر به قسمت یادداشتها براى استفاده استادان و علاقه‏‌مندان و درگیر نکردن دانش‌‏پژوهان با آن مباحث، از ویژگیهاى این اثر است.

پیشگفتار ناشران

بخش اول
1. کلیات علم کلام
2. نخستین حوزه‌های کلامی
3. معتزله
4. اهل الحدیث، اشاعره، ماتریدیّه
5. شیعه

بخش دوم
1. کلیات فلسفه
2. فلسفه مشاء
3. فلسفه اشراق
4. حکمت متعالیه

بخش سوم
1. کلیات عرفان و تصوف
2. مبانی و مسائل عرفان نظری
3. مبادی و مسائل عرفان عملی

فهرست موضوعی
فهرست الفبایی منابع
فهرست منابع

این کتاب به منظور معرفی سه علم مهم از علوم اسلامی برای دانشجویان الهیات و طلاب علوم دینی، در قالب دو واحد درسی تدوین شده است.