مفاهیم و نظریه‌های جغرافیای سیاسی

شابک : 978-600-02-0234-7
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۳۴۰٬۰۰۰ ریال

جغرافیای سیاسی به عنوان شاخه‌ای از علوم جغرافیایی، مفاهیم، رویکردها، دیدگاهها و نظریه‌های مختلفی در خصوص بعد سیاسی فضا دارد. در نظریه‌های کلاسیک تا دهه 60 میلادی عمدتاً بر عوامل و فرایندهای شکل‌گیری، بقا و فروپاشی کشور و در دوره 70 تا 90 میلادی با استفاده از روش‌شناسیهای جدید علمی، به موضوعاتی نظیر تحلیل فرایندهای سیاسی و اثرگذاری آن بر فضای جغرافیایی و منابع تهدید و تنش میان کشورها توجه می‌شد. از اواسط دهه 90 میلادی با آشکار شدن نشانه‌های فرایندهای جهانی شدن و برآمدن شهرهای مهم جهانی به عنوان کانون تحولات و مدیریت فرایندهای فراملی، پارادایم جدیدی از نظریه‌سازی و تحلیل در جغرافیای سیاسی به وجود آمد که محوریت آن شهرهای جهانی و روابط بین آنهاست. کتاب حاضر ضمن بررسی و ارائه مفاهیم پایه جغرافیای سیاسی، به نظریه‌ها، رویکردها و دیدگاههای مهم جغرافیای سیاسی از آغاز تاکنون پرداخته و سعی کرده است آنها را نقد و بررسی کند.

پیشگفتار

فصل اول: اصول و مفاهیم جغرافیای سیاسی
فصل دوم: سیر تکوین اندیشه‌های سیاسی حکومت
فصل سوم: نظریه‌های جغرافیای سیاسی
فصل چهارم: نظریه‌های جغرافیای سیاسی شهری

منابع
فهرست اشکال و جداول

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته جغرافیای سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «مفاهیم و نظریه‌های جغرافیای سیاسی» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.