تطور تاریخی علم امام در اندیشه امامیه

Imam’s Knowledge: Historical Development of its Concept in the Imamiyyah Thought

گروه‌ها : فلسفه و کلام
نویسنده (ها) : محمدحسن نادم
Mohammad Hasan Nadem
ناشر : سمت
طرف‌های مشارکت : دانشگاه ادیان و مذاهب
آخرین بروزرسانی : ۲۰ شهریور ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : بهمن ۱۳۹۹
شابک : 978-600-02-2187-4
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۷۰۰٬۰۰۰ ریال

در منظومه اعتقادی امامیه، علم امام را از اوصاف شاخص امام قلمداد کرده‌اند که در مطالعات شیعه‌پژوهی نیز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. با این همه و به رغم هم‌داستانی عالمان امامی در ویژه بودن علم امام، در باب چند و چون آن اختلافاتی پدید آمده و این بحث تطوّراتی را از سر گذرانده است. کتاب پیش رو سیر تاریخی تحولات علم امام در اندیشه علمای امامیه را با رویکردهای متفاوت بسان یک آموزه شیعی به بحث گذاشته و کوشیده است تا بسترهای لازم برای استنباط، تبیین، استدلال، دفاع و داوری بهتر در باب این موضوع را فراهم آورد.

پیشگفتار

1. سیر تاریخی پژوهش
2. مقاطع تاریخی دوران پس‌ از ائمه‌ـ‌ علیهم‌السلام
3. چند تذکر
فصل اول: علم امام در عصر پیامبر (ص)
فصل دوم: علم امام در زمان ائمه‌ـ‌ علیهم‌السلام
فصل سوم: علم امام پس‌ از دوران ائمه‌ـ‌ علیهم‌السلام

فهرست منابع

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فلسفه و کلام اسلامی به عنوان منبع مبنایی تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.