روش‌‌های تجربی در زبان‌‌شناسی شناختی

Methods in Cognitive Linguistics

گروه‌ها : زبان‌شناسی
نویسنده (ها) : مونیکا گونسالس - مارکس ، ایرنه میتلبرگ ، سیانا کولسن ، مایکل جِی. اسپایوی
Monica Gonzalez-Marquez …[et al.]
مترجم (ها) : دکتر رامین گلشائی
Ramin Golshaie , PhD
ناشر : سمت
آخرین بروزرسانی : ۰۳ آبان ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : اسفند ۱۳۹۸
شابک : 978-600-02-0753-3
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۳۰۰٬۰۰۰ ریال

زبان‌شناسی شناختی از زمان پیدایش تاکنون همواره زبان را در ارتباط با سایر قوای شناختی و تجربه جسمانی انسان مطالعه و بر واقعیت روان‌شناختی نظریه‌هایش تأکید کرده است، اما عاملی که همواره تردید محققان علوم تجربی و شناختی مجاور نظیر روان‌شناسی شناختی را درباره نظریه‌های زبان‌شناسی شناختی برانگیخته، استفاده زبان‌شناسان شناختی از شمّ زبانی در صورت‌بندی نظریه‌هایشان بوده است. در سال‌های اخیر، زبان‌شناسان شناختی حرکت تازه‌ای را با هدف انجام دادن مطالعات تجربی آغاز کرده‌اند تا شواهدی فراتر از شمّ زبانی برای مدعاهای نظری به دست دهند و تبیینی منسجم از ارتباط بین زبان و شناخت به دست آید. این کتاب زمینه آشنایی زبان‌شناسان شناختی و نیز دیگر پژوهشگران علوم شناختی نظیر انسان‌شناسی، روان‌شناسی شناختی، عصب‌شناسی و علوم ارتباطات را با برخی از روش‌های تجربی مطالعه زبان و شناخت فراهم می‌سازد.

مقدمه مترجم

فصل اول: چرا زبان‌شناسان شناختی باید به روش‌های تجربی بیشتر اهمیت دهند؟ (ریموند دابلیو. گیبز جونیور)
فصل دوم: مقدمات روش‌های آزمایشی برای پژوهشگران زبان (مونیکا گونسالس ـ مارکِس و همکاران)
فصل سوم: آمار استنباطی در زبان‌شناسی شناختیِ تجربی (رافائل نیونز)
فصل چهارم: مطالعه فضاهای ذهنی از روی حرکات بدن (ایو سوئیتسر)
فصل پنجم: روش‌های آزمایشی در معنی‌شناسی شبیه‌سازی (بنجامین برگِن)
فصل ششم: روش‌های تجربی در مطالعه بازنمایی ذهنی زبان (یوری هَسن و راشل گیورا)
فصل هفتم: حرکات چشم در زبان و شناخت (دانیل سی. ریچاردسون و همکاران)
فصل هشتم: روش‌های مطالعه مبانی زبان‌شناسی شناختی در کودکان (آماندا برندن و همکاران)
فصل نهم: ای‌آرپی و زبان‌شناسی شناختی (سیانا کولسن)

واژه‌نامه

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علوم شناختی ـ زبان‌شناسی در مقطع دکتری به عنوان منبع درس «روش‌های پژوهش در علوم‌ شناختی زبان» به ارزش 2 واحد ترجمه شده است و دانشجویان رشته زبان‌شناسی نیز می‌توانند از آن در دروس «زبان‌شناسی شناختی» و «روش تحقیق در زبان‌شناسی» به عنوان منبع جنبی استفاده کنند. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌‌مند شوند.