مبانی فلسفی و اجتماعی سکولاریسم و مدرنیسم

شابک : 978-600-02-0305-4
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۳۵٬۰۰۰ ریال

موضوع محوری در این کتاب چالش در حوزه معرفت دینی و ارتباط آن با مدرنیسم است که در آن میان سکولاریسم، نقشی بنیادین دارد. عموم اندیشه‌ورزان بر این باورند که سکولاریسم همزاد با تفکر غیر دینی و مدرنیسم است. به منظور بحث پیرامون سکولاریسم و نیز پیوند آن با مدرنیسم و فرهنگ غربی، نخست شرحی درباره سیر تحول اندیشه دینی طی قرون وسطی به ویژه رنسانس و عصر روشنگری داده شد، آنگاه موضوع سکولاریسم و علل ظهور آن و جنبش نوزایی دینی و افول سکولاریسم بیان شد. یکی از مباحث بحث‌برانگیز در حوزه کلام نوین موضوع معرفت دینی، عصری و فراعصری بودن آن است. موضوع دیگر تکثرگرایی دینی است. در این کتاب تلاش شده است ضمن بیان مبانی سکولاریسم و مدرنیسم، تبیین پلورالیسم دینی، هرمنوتیک و نظریه عصریت و نیز قرائت‌های مختلف از دین نسبت این آراء با اندیشه اسلامی روشن شود.

پیشگفتار
بخش‌ اول: زمینه‌های‌ تاریخی‌ و فکری ـ فرهنگی
فصل‌ اول‌: قرون‌ وسطی‌
فصل‌ دوم: رنسانس‌ تا عصر حاضر
فصل سوم: عصر روشنگری
بخش دوم: سکولاریسم
فصل ‌چهارم: مکاتب‌ مؤثر در پیدایش‌ سکولاریسم
‌ فصل پنجم: سکولاریسم و دورنمای آن
بخش سوم: مدرنیسم
فصل ششم : مدرنیته و مدرنیسم
فصل هفتم : سنت و مدرنیسم
بخش چهارم: مدرنیسم و معرفت دینی
فصل هشتم: هرمنوتیک
فصل نهم: پلورالیسم دینی

کتاب حاضر کتابی مبنایی و بین‌رشته‌ای در حوزه‌های فلسفه، جامعه‌شناسی به‌ویژه جامعه‌شناسی دینی است که به منظور تبیین چالش‌های موجود در حوزه معرفت دینی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد تدوین شده است.