درآمدی بر مطالعات ادبی تطبیقی

شابک : 978-600-02-0061-9
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۶۱۰٬۰۰۰ ریال

زیگبرت سالمُن پراور (1925-2012) استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه آکسفورد بود. کتاب درآمدی بر مطالعات ادبی تطبیقی (1973) پراور از معتبرترین کتاب‌های درسی کلاسیک این رشته در دانشگاه‌های معتبر جهان محسوب می‌شود. شالوده این کتاب بر این اصل استوار است که ادبیات ملی بدون شناخت ادبیات سایر ملل به درستی فهمیده نمی‌شود. در این کتاب پراور نظریه‌ها و روش‌های تحقیق در ادبیات تطبیقی را در ده فصل با ذکر مثال توضیح می‌دهد. او کتابش را با تأثیر و تشابه ادبی شروع می‌کند و با دقتی عالمانه خواننده را به طرف حوزه‌های جدیدتر ادبیات تطبیقی یعنی ترجمه و اقتباس، مضمون‌ها و پیش‌نمونه‌ها، ژانرها، مکتب‌ها و دوره‌ها، ساختار، «مکان‌بندی»، و نقد ادبی رهنمون می‌شود. این کتاب مفید و مختصر راه را برای پژوهش‌های نظام‌مند در ادبیات تطبیقی می‌گشاید که هم به کار دانشجویان این رشته تخصصی می‌آید و هم دانشجویان ادبیات فارسی و خارجی و هم سایر رشته‌های علوم انسانی که به مطالعات بینارشته‌ای علاقه‌مندند.

مقدمه مترجم
پیشگفتار نویسنده
فصل اول: ادبیّات تطبیقی چیست؟
فصل دوم: خوی ملّی و ادبیّات ملّی
فصل سوم: پذیرش و ارتباطات
فصل چهارم: تأثیر و تأثر، شباهت و سنّت
فصل پنجم: ترجمه و اقتباس
فصل ششم: مضمونها و پیش‌نمونه‌ها
فصل هفتم: انواع ادبی، نهضتهای ادبی، دوره‌های ادبی
فصل هشتم: ساختار و اندیشه‌‌ها
فصل نهم: «مکان‌بندی»
فصل دهم: نظریه و نقد
فرجام سخن
کتابنامه
نمایه اسامی

کتاب حاضر برای دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و خارجی در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «نظریه‌های ادبیات تطبیقی» به ارزش 2 واحد ترجمه شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.