کتاب آرایی در تمدن اسلامی ایران

مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۳۸۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

هنر کتاب‌آرایی از شاخص‌ترین هنرهای اسلامی به شمار می‌آید که نشان از اهمیت کتاب در تمدن اسلامی دارد و بیشتر شامل مباحث خوشنویسی، تذهیب، تجلید و نقاشی است مهم‌ترین دلیل توجه به هنر کتاب‌آرایی، قرآن کریم و قداست آن است. قرآن کریم از جنبه‌های مختلف اعم از نگارش، تزیین، قرائت و ... مورد توجه جدی هنرمندان مسلمان ایرانی واقع شده و همان‌گونه که قرائت آن با صورت زیبا توصیه شده است به تبع آن خوشنویسی و آراستن آن نیز مورد توجه بوده و می‌باشد تا به این طریق شخص بتواند قداست و اهمیت آن را نشان دهد و به خداوند تقرب جوید. از طرفی نیز تأثیر زیادی در فهم بهتر مطالب داشته و با متن همخوانی بسیار دارد. توجه به هنر کتاب‌آرایی مختص به قرآن کریم نبوده است؛ بلکه تمامی کتابها اعم از مذهبی، ادبی، علمی و تاریخی از آن بهره برده است.

مقدمه موزه ملی ایران
پیشگفتار
فصل اول: صفحه‌آرایی، خط و کتابت
فصل دوم: تذهیب و تشعیر
فصل سوم: مصورسازی نسخه‌های خطی
فصل چهارم: تجلید
فصل پنجم: مواد و ابزار کتاب‌آرایی
منابع
کتاب‌شناسی
نمایه

این کتاب برای دانشجویان رشته باستان‌شناسی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع درس «کتاب‌آرایی‌» به ارزش 2 واحد تدوین شده است.